Masszázs Fórum

Ez a magyar masszőrök fóruma, melyben megosztjuk tapasztalatainkat, és próbáljuk minél jobban segíteni egymást, és a masszőrök helyzetét Magyarországon.


You are not connected. Please login or register

Masszázs Fórum » Általános » Oktatás » Oriolus Med - kinesio tape tanfolyam

Oriolus Med - kinesio tape tanfolyam

Go down  Üzenet [1 / 1 oldal]

Admin

avatar
Admin
Pát hete hogy részt vettem az Oriolus Med Kinesio-tape (Acu-Tape) alaptanfolyamán.

Tapasztalataim nagyrészt pozitívak voltak, így nem bántam meg.

Egy napos a tanfolyam. Az elején regisztráció, és meg lehet vásárolni a könyvüket (ami nagyon klassz!) és dvd-jüket.
A délelőtti részben következik az elmélet. Ez szerintem jó volt, bár lehetett volna kicsit komolyabb.

Kis szünet, és jöhetett a gyakorlat. Először kivetítve, majd élőben is bemutatva láthattunk minden egyes ragasztást, melyet utána egymáson is meg kellett csinálni. A tanár nagyon segítőkész volt és kedves, mindenkit egyesével ellenőrzött, segített.. Ez tökéletes volt.
Csalódás itt számomra, hogy minden ragasztást egyszer csináltunk meg. Természetesen nem is volt többre idő, annyi helyre raktunk, de szerintem praktikusabb lenne egy ilyen tanfolyamot emiatt két napon át tartani, hogy minden ragasztást legalább kétszer megcsináljunk - hogy rögzüljön.

A szalagokat természetesen biztosítják az egész tanfolyam alatt, majd a végén ott helyben vásárolhatsz is - jó áron! (pl.: Nasara gyógyszertárban 2800 körül van, náluk 2500)

Ami legjobban zavart a tanfolyamon:
A tanfolyam leírásában is szerepel: "Az alaptanfolyam nem nyújt mély anatómiai ismereteket (hanem feltételezi azokat)". Ezzel ellentétben viszont teljesen laikusok is részt vettek a tanfolyamon, akikhez alkalmazkodni kellett a tanárnak. Szerintem lehetne az alapnak is egy teljesen kezdő, és egy komolyabb formája (gyógymasszőröknek, gyógytornászoknak, edzőknek, akik tanultak sok anatómiát pl. ), mert így úgy éreztem, lassítják az egész munkát az olyan kérdések, hogy akkor hol is van az a delta.. Vagyis ez sem tanár, hanem inkább szervezési gond - bár lehet csak engem zavart.

A tanfolyam ára 15.000 forint volt.

Nem ismerem a többi tanfolyamot, de ezt merem ajánlani bárkinek, aki utána még tud eleget gyakorolni otthon szerettén, barátján.

Felhasználó profiljának megtekintése http://sziklaimasszazs.hu
Szerintem azért ez elég aggasztó, hogy laikusokat is beengednek egy ilyen tanfolyamra... Ennek, meg a Youtube-on önképzés keretében elsajátított ragasztásoknak köszönhető, hogy sokan kipróbálják és azt mondják, hogy ez nem ér semmit. Szerintem azért van így, mert nagyon divatos már ez a kezelési módszer, ha jól alkalmazzák, meg látványos is a sok szín miatt. Erre a trendre meg szépen ráültek és olcsó tanfolyamot tartanak sok embernek.

Én az    All-right Bt.     alap és felső testtáj haladó tanfolyamán voltam, amik 2-2 naposak voltak, rettentő sok anatómiai tudást követelt maga a tanfolyam. Gyógymasszőrként úgy, hogy azért eléggé képben voltam az anatómiával kellett gondolkodni rendesen, sőt ez a célja is részben a tanfolyamnak, hogy ne csak betanított munkát végezzünk a tape formációk felragasztásával, hanem próbáljuk meg az okot megtalálni és kezelni.

Az oktató (Pataki Dalma gyógytornász, Maitland manuálterapeuta) tudása lenyűgöző. Sajnos itt sem nagyon lehetett ugyanazt a módszert 2-szer felragasztani mindenkinek, mert olyan nagy volt az anyag, hogy nem lett volna rá idő, szóval itt tényleg kell az anatómia ismerete.

A gyógymasszőr csoportunkból akkor egyszerre többen is mentünk és eléggé megálltuk a helyünket a tanuló és végzett gyógytornászok között. Azt hiszem azóta hoztak létre egy kifejezetten masszőröknek szóló kurzust.Aki az anatómiai ismeretekre, tapasztalatokra és bizonyítékokra alapozott terápiát szeretne megtanulni annak kifejezetten ajánlom!


(Senkit nem akarok meg bántani, aki hisz ezekben, de itt nincsenek meridiánok és színterápiás elképzelések.)

Felhasználó profiljának megtekintése

Admin

avatar
Admin
Köszönöm szépen a véleményed! Teljesen jogos, igazad van. Nyugodtan oszd meg külön témában, a céget kiemelve a véleményed, hogy ha valaki azt keresi, könnyebben megtalálja!

Felhasználó profiljának megtekintése http://sziklaimasszazs.hu
Sziasztok!

Én is Oriolus Med-nél voltam és a vezető oktatónál (direkt vártam rá). Az a véleményem,hogy szakmailag nagyon ott van a toppon Kati és az is meggyőzött,hogy az eredeti szakmája molekuláris biológus.

A gyakorlás sajnos tényleg nem a legtöbb, sok az anyag, nagyon haladós.

Azért az elgondolkodtatott, amit tanfolyamon mondtak, miszerint: 2 iskolának van hivatalosan ehhez a tanfolyamhoz jogosultsága.

Felhasználó profiljának megtekintése

5 Alapképzés - napok száma on 2016-02-27, 13:57

Egy napos képzésbe milyen gyakorlatok, technikák fértek bele? Én 2 napos intenzív alapképzésen vettem részt, ahol nagyon sokat ragasztottunk, alapos elméleti oktatás után. 4 tekercs tapaszt használtam el 2 nap alatt. Elképzelni sem tudom, hogy az a borzasztó anyagmennyiség hogyan fért bele nálad 1 napba úgy, hogy nem szakemberek is részt vettek a képzésen.

Felhasználó profiljának megtekintése

Ajánlott tartalom


Vissza az elejére  Üzenet [1 / 1 oldal]

Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.